Петков: Още едни избори ще са пагубни

15:00, 14 юни 22 / Политика 25 2287 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Още едни избори ще са пагубни и загуба на историческо време. Това заяви министър-председателят Кирил Петков пред журналисти във Велико Търново.

Видяхме, че има смели и отговорни хора и сега техният пример трябва да бъде последван“, каза Петков, след като няколко души от „Има такъв народ”, водени от спортния министър в оставка Радостин Василев, обявиха, че напускат парламентарната група.

ИТН отвръща на удара: Извади запис с Радостин Василев

Фокусирали сме се да имаме 121 депутати, които да нямат зависимости, никой да не спира промяната в антикорупционната комисия, никой да не спира бюджета. Радостин Василев и депутатите казаха, че тяхната лоялност е към България. Сега въпросът е техният пример да бъде последван с още 7 човека“, заяви Кирил Петков.

Няма задкулисни договорки

Той бе категоричен, че няма задкулистни договорки и изрази убеждение, че „Продължаваме промяната” ще срещнат и други съмишленици.

Продължаваме разговори с много хора, идеята е всеки един да осъзнае огромната отговорност, която носи. Ако нямаме 22 закона до края на годината, губим и спираме 12 млрд. европейски средства, актуализацията на пенсиите не се случва, младите семейства не получават допълнителни данъчни облекчения, цените на горивата продължават да нарастват, а вероятно есента идва още една COVID-вълна“, очерта премиерът какво ще се случи, ако не бъде приета актуализацията на бюджета от парламента и се тръгне към нови предсрочни избори.

„Мафията току-що загуби коалиционния си партньор“

Още едни избори ще са пагубни и загуба на историческо време“, каза още Петков, цитиран от БГНЕС.

Долно е да записваш хора, с които работиш. Те се опитват да правят инсинуации“, коментира премиерът записа на Радостин Василев и депутата от ИТН Христинка Иванова.

Трифонов сам влиза в обяснителен режим

Учуден съм от Слави Трифонов колко пъти повтори, че едва ли не нямал нищо общо, само дето без да го питат влиза в оправдателен режим за границата. Съвпадна изцяло с това, че най-накрая държавата си върна контрола на границата, която се е движила от години от неясни за мен субекти, каза премиерът Кирил Петков в Трявна, където инспектира последиците от проливните дъждове.

В момента много хора от сивия сектор губят много средства и биха се радвали това правителство да го няма. В момента всички, които са крали до сега, рано или късно ще минат през прокуратурата. Това е група, която се чуди как правителството да свърши всеки ден. Втората група от хора са свързани с газови печалби, които сега свършват. Тези хора също биха се радвали това правителство да го няма, каза още Петков.

Обещавам, че няма да си нарушим принципите и вчера видяхме, че не сме сами, има и други смели хора, посочи още той. Навсякъде каналите са запушени и трябва да се отпушат. Още 7 депутати ни трябват и чистим запушените канали из цялата държава. В момента, в който съберем мнозинство от 121 депутати веднага ще предложим нови министри, уточни премиерът.

Няма смисъл от вот на доверие

Вкарахме закона за КПКОНПИ, Рашков ще искаме да стане шеф там, имаме много работа. Това ще е реалният вот на доверие, няма смисъл да се занимаваме с дейности, които не помагат на хората. 

Със сигурност газът от Азербайджан ще дойде. Важното е да не ни е страх, че през декември ако господин Путин реши да атакува Европа още едни път, няма да спре шалтера на всички ни, подчерта още Петков.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 10:32, 14 юни 22

Действайте смело и търсете още гласове

2 Анонимен 11:14, 14 юни 22

Браво на Петков и Василев! Битката е жестока с цървулковците, но имате подкрепата на демократичните хора.

3 Анонимен 12:53, 14 юни 22

Долни сте вие ,тъп Глупак .Мислиш си ,че с поста който имаш си хванал Господ за шлифера и ще колиш и бесиш наред.Заради вас България потъна тотално ,две смислени изречения не можеш ,да кажеш .За 6 месеца съсипа още повече държавата.Спря газа от Русия ,за да ближеш гъза на Америка и уж беше уворил евтин газ,но уви е много по-скъп .Всичко което правиш е за власт и пари .А тези които напуснаха ИТН сега ,са продажници също като теб .И ако това ,в твоята тъпа глава наричаш “героизъм “,а не предателство ,за пари и власт,доказва колко те е страх от нови избори ,защото си тръгваш .И призовавам хората не с ледени топки ,ами с камъни да те замерват .Нещастник ,как опипваш жените видяхме,чухме как гониш протестиращите хора ,видяхме те как не можеш да говориш нито български,нито английски. .Чухме лъжа след лъжа,от жабешката ти уста ,чухме как не знаеш историята на България и дрънкаш глупости .И не на последно видяхме как нищо не направи за България и няма и да направиш ,защото подлите ти момера няма да минат и няма да имаш депутати .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама