„Мафията току-що загуби коалиционния си партньор“

19:03, 13 юни 22 / Политика 25 1886 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

 

Мафията загуби възможността да сформира правителство. Така от „Продължаваме промяната“ коментираха разцепването на „Има такъв народ“, след като преди броени дни лидерът на партията Слави Трифонов изтегли министрите си и напусна управляващата коалиция.

Минути по-рано спортният министър в оставка Радостин Василев и депутати от ИТН свалиха доверието си от Слави Трифонов и напуснаха партията. Освен това те уличиха бившия си лидер в лъжа и задкулисни договорки. Действията Василев и останалите отцепници бяха посрещнати с одобрение от страна на „Продължаваме промяната“.

„Днес аз видях пред екрана едни наистина смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец с неговия 20-годишнии приятели . Стана ясно, че тяхната лоялност не е към бившия певец и неговия приятел Орлин Алексиев“, обяви премиерът Кирил Петков на извънредна пресконференция на партията.

Не стана ясно обаче дали Радостин Василев ще остане на поста спортен министър, след като напусна „Има такъв народ“.

Министър-председателят посочи, че през последните шест месеца усилията на ПП в борбата срещу корупцията са бавени от страна на ИТН. „Вододелът на завзетата държава и на свободната държава е тук. Мафията току-що загуби коалиционния си партньор“, обяви Петков.

На въпрос дали са били в коалиция с мафията, Кирил Петков каза: „Мафията направи огромна грешка - те си мислеха, че държейки няколко човека, държат мнозинство, но сгрешиха…Мафията не може да тръгне срещу цялата държава, когато сме обединени. И да, промяната продължава, ще бъде трудно, но ние продължаваме.

Държавата не трябва да се управлява от сценаристи зад кулисите

От своя страна финансовият министър Асен Василев изтъкна, че всеки депутат се е заклел при встъпването си в длъжност, като в клетвата не присъства думата „партия“, а присъства „само защитата на интересите и в името на народа“. 

„Радвам се, че в парламента има свободни депутати, които действат по съвест и в името на народа“, каза Асен Василев. „Държавата да се управлява от диванчета и фотьойлчета е причината да сме във батака, в който сме. Държавата не трябва да се управлява от сценаристи зад кулисите, от бивши премиер от джипки, от почетни председатели в сараи, продължи той.

„Политиката трябва да се води в държавните институции. Мафията загуби възможността да сформира правителство. Думата е на народа“, каза още Асен Василев.

„Това правителство трябва да поведе битката срещу мафията и конституционно тази битка зависи от достатъчно подкрепа в парламента. Ако я няма тази подкрепа, трябва да отидем на избори... Ние вярваме, че в това Народно събрание има хора, които са господари на себе си и ще имат смелостта да застанат ясно на страната на народа“, допълни Василев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама