Наоми Кембъл се оплака от расизъм на летище София

12:41, 13 юни 22 25 2315 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Летище София започва пълна проверка след публикация на вестник „Дейли Мейл“, в която се твърди, че световноизвестният фотомодел Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари. Тя е била у нас от 19 до 22 май за реклама на световен моден бранд.

Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се с. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите, за да проучим случая напълно“, съобщават от летище София.

Наоми Кембъл стана майка на 50 години

Според „Дейли Мейл“ при пристигане на летището митничари са поискали да направят пълна проверка на багажа на 52-годишната Кембъл. Според тях тя останала „много разстроена“ от случилото се, като според нея причината да бъде проверена така подробно е заради цвета на кожата ѝ.

„Наоми си тръгна с бейзболна шапка и чанта в ръце и се настани в хотел. Пристигна с толкова ентусиазъм да снима в София, но това я разстрои. Все пак изпълни ангажимента си“, допълват от вестника.

От Агенция „Митници“ съобщиха, че при пристигането на Наоми Кембъл на летището е бил проверен багажът ѝ и е извършена рутинна проверка на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители. В агенцията няма постъпило оплакване от Наоми Кембъл или неин представител.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама