Албанският премиер представи Ковачевски като премиер на „бъдещата Западна България“

18:15, 11 юни 22 / Свят 25 2368 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Албанският премиер Еди Рама се пошегува с македонския си колега Димитър Ковачевски, визирайки спора между София и Скопие по време на срещата на върха на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа вчера в Солун.

По време на срещата беше организирана вечеря от домакина - гръцкия премиер Кириакос Мицотакис.

На видео от коктейла преди вечерята се вижда, че Мицотакис представя министър-председателя на Северна Македония пред германския канцлер Олаф Шолц, а албанският премиер Еди Рама се приближава отзад и шеговито казва, че Ковачевски е министър-председател на държава, която в бъдеще ще бъде известна като „Западна България“, пише bTV. 

Това не е първият шеговит коментар на Рама относно спора между София и Скопие. Точно преди една година на Икономическия форум в Северна Македония албанският премиер се пошегува с тогавашния си македонския колега Зоран Заев, че се надява, че София няма да поиска от Скопие „да се нарече Западна България“. 

Олаф Шолц вижда шанс за постигане на напредък между София и Скопие

Днес Шолц посети Скопие и София. По време на срещата си с българския министър-председател той заяви, че „настоятелно подкрепя постигането на съгласие за започване на преговори за присъединяване към ЕС на Северна Македония и Албания“. Според него има шанс за постигане на напредък и се закани да продължи дискусията до края на френското председателство.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама