Ива Митева: Дразним ги, защото сме свободолюбиви и искрени

09:16, 10 юни 22 / Политика 25 1482 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Няма никакъв сценарий. Така Ива Митева отговори на въпроса защо точно сега партията е решила да се оттегли от управляващата коалиция.

Митева изрази възмущението си от председателя на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, като заяви, че той изрича лъжи с натрупване. „Отправих призив да се извини за лъжата, която изрече по отношение на БНБ. Вчера отново изрече лъжа за работата ми в комисиите, в които участвам - правна и медийна. Нямам нито едно отсъствие - напротив, аз съм един от най-активните участници. За съжаление, г-н Гюров е един от най-пасивните в тези комисии. Да не говорим за пленарната зала, където също е доста пасивен, освен когато чете декларации от ПГ на партията“.

Омръзнаха ми тези лъжи - затова ние стигнахме дотук, защото лъжите са ежедневни“, подчерта тя в ефира на БНТ.

Това, което ги дразни е, че ние сме свободолюбиви, искрени и последователни“, заяви Ива Митева. „Когато искаш промяна, ти идваш, за да направиш нещо различно, да спазваш Конституцията, законите, Правилника на Народното събрание. Това, че ние сме управляващо мнозинство не ни дава право да правим каквото си поискаме. Когато един човек нарушава Конституцията, той ще продължава да го прави“.

На въпроса защо в такъв случай от ИТН са подкрепили кабинета на Кирил Петков, тя отговори: „Това беше първата политическа сила и ние й дадохме шанс, хората направиха своя избор“.

Бойко Рашков: Постът в КПКОНПИ е предизвикателство

Ива Митева коментира и темата за предложението Бойко Рашков да заеме поста председател на КПКОНПИ. „Уговорката беше никой да не изнася името на Бойко Рашков в публичното пространство, на следващия ден то вече беше изнесено. Нашето изумление беше защо един вътрешен министър, който е успешен, ще стане председател на КПКОНПИ. Когато ги попитахме дали имат предложение за нов министър, те се усмихнаха и казаха, че имат човек за МВР. Казаха, че г-н Рашков ще бъде по-полезен в разследването, отколкото в оперативната дейност“.

Ние нямаме свое предложение за председател, защото първо не е стартирала процедурата за избор на председател на КПКОНПИ. Има процедура, нека да се извърви, коментира Митева.

От ИТН все още не се готвят за предсрочни избори, каза Митева. „Все още не се готвим, все още и ние се опитваме да разберем защо стигнахме дотук. Може би от инат на вицепремиера“.

„Ние никога не сме казвали, че ще купуваме гласове и ще работим с чужди депутати, което от няколко дни усилено го чувам от Кирил Петков“, подчерта Ива Митева.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Ангел 11:22, 10 юни 22

Ива дразните избирателите си.Щего дихат.е на следващите избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама