И сега какво, Слави?

10:00, 10 юни 22 / Политика 25 2480 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Онзи ден Слави Трифонов се появи в 2D вариант, съсипа́ кабинета и се покри. Типично в негов стил. От няколко години той е една енигма, която не отговаря на обаждания, есемеси и предложения за интервюта. Само Бойко Василев може да потвърди съществуването му, но и той го видя преди доста време, така че пак не е много сигурно. От негово име от време навреме само се появяват „брокери“, които представят искания му. И когато не му се даде, той се сърди.

Според много анализатори в момента „Има такъв народ“ пее лебедовата си песен в ритъма на кючек. „Изпратете ни без страх, момичета, без сълзи. Забравете даже наш‘те имена. Копелета гадни бяхме всичките, до един. Ала така ни обичахте“, сам си го пророкува Трифонов. Със сигурност Кирил Петков би се съгласил най-вече за копелета гадни.

Но какви са възможностите на Трифонов и партията му от тук нататък? Ето няколко варианта.

Да стане опозиция

Ако „Продължаваме промяната“, ДБ и БСП някак си успеят да поддържат правителство на малцинството и да прокарват законите си с помощта на опозиционни депутати, „Има такъв народ“ би могла да стане четвъртата опозиционна партия в парламента. И втората най-голяма след ГЕРБ.

А с „остриета“ като Тошко Йорданов, „Има такъв народ“ би била доста „злобна“ опозиция. Дългогодишният опит на Тошко в сферата на сценаристите на забавни шоу програми би родил много нови бисери от рода на „Джипко Бибитков“ (Бойко Борисов“), „Изправи се, насам, натам“ („Изправи се, мутри вън“) и подобни, но с други герои. Сигурна съм, че би измислил нещо по-оригинално от „Корчо и Кокорчо“.

Освен това „Има такъв народ“ със сигурност би правила напук на предишните си коалиционни партньори, като гласува „против“ всяко предложение на правителството, и с това би влязла в отбора на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Въпреки че никога не би си го признала.

Нови избори и излизане от политиката

Вариант, разбира се, са и нови избори, на които шансовете на „Има такъв народ“ да се класират не са особено големи. Така само ще даде шанс за евентуално влизане в Народното събрание на партията на Стефан Янев и за повече депутати на „Възраждане“. Възможностите за съставяне на здраво правителство практически са невъзможни и ще се получи така, че само ще изхарчим едни милиони за една неделя и после пак ще е същото.

Не съм социолог, но и аз мога да предвидя, че ГЕРБ пак ще са първа политическа сила, ПП – втора, а нататък – колкото бог и народ даде. ГЕРБ отново ще върне мандата на президента, ПП ще направи пак същото, само че със Стефан Янев вместо Слави Трифонов например в името на „всичко българско и родно“ и кръгът пак се затваря.

Други творчески планове

В едно от своите предавания, когато още се показваше на национален екран, Трифонов се закани, че той ще бъде човекът, който ще свали Бойко Борисов. И наистина го направи. Именно неговата партия направи изглеждалото немислимо към онзи момент – детронира ГЕРБ от първото място на изборите. Което по принцип не е малко.

И какво сега, се пита в уравнението. Ами нищо, би отговорил Славчо, както го наричат мамите в бг мама. Той нахрани мъжкото си его и сега спокойно може да се оттегли като победител в собствения си малък свят, защото изпълни заканата си, дадена по телевизора пред цяла България. А пък народът – да се оправя с онези, които си е избрал.

Слави Трифонов ще продължи да финансира телевизията си, за да дава хляб на актьорите, балета и бенда и да се радва, че като един истински самец е дал закана и си я е изпълнил. И да изпее „Няма такава държава 2“ с нови герои.

Може и да се пробва пак за „Евровизия“ в годината, в която приемем еврото например – както знаем там най-важно е „еврото“. Или като пуснем Северна Македония в ЕС. Както става всяка година, конкурсът е повече политически, отколкото певчески, така че определено бихме имали шанс в един такъв момент. Ще пее Борето Солтарийски със Софито Маринова, а Слави може да се появи на сцената като холограма за един речетатив.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама