„Да ходиме, да правиме“: Мнозина политици са назад от общата култура

12:09, 09 юни 22 / Политика 25 2201 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Честни политици в България винаги е имало, има и ще има, заяви за БТА проф. Огнян Герджиков, председател на Народното събрание от 2001 до 2005 година и служебен премиер в периода януари-май (2017г.).

С Литературно-музикален спектакъл неговата книга „Аз не бях политик“ беше представена във Велико Търново тази вечер. Пред журналисти юристът отказа да коментира актуалната политическа обстановка, но подчерта, че в момента най-много го боли всичко, свързано със съдебната система, защото по думите му там има ситуации, в които законите се правят аматьорски и има неща в законодателството, будещи срам.

Много е важно възпитанието на децата, те трябва да бъдат изтръгнати от „чалгата“ и да им бъде представена красотата на класическата музика, но за това са нужни качествени преподаватели, посочи Герджиков. 

Мнозина политици са назад от общата култура, те не знаят как се говори и „мекат“, казвайки „да ходиме, да правиме“ и прочие, посочи той и допълни, че това правят сегашните и предходни премиери. „Това не е най-страшното нещо на света, но липсата на езикова култура е индикатор, че нещата не са толкова добре, колкото би трябвало да бъдат“, подчерта проф. Герджиков.

Като преподавател по юридически науки, той е на мнение, че днешните студенти са на изключително високо равнище и трябва да получат своя шанс за реализицаия. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:04, 09 юни 22

Тоя пак точи чркииката

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама