Медведев избухна с остър коментар в Telegram

15:39, 07 юни 22 / Свят 25 1810 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Бившият президент и министър-председател Дмитрий Медведев, който в момента е зам.-шеф на Съвета за сигурност на Русия, публикува в Telegram канала си изключително остра публикация в контекста на руската инвазия в Украйна, съобщи Би Би Си.

„Често ме питат защо постовете ми в Telegram са толкова сурови. Отговорът е, че ги мразя. Те са копелета и мръсници. Те искат смърт за нас, за Русия. И докато съм жив, ще направя всичко възможно те да изчезнат“, се казва в публикацията.

Вестник „Комерсант“ пише, че Медведев не е обяснил кого точно има предвид, но най-чест адресат на изблиците му са властите в Украйна, Европейският съюз и САЩ. Така например на 30 май той написа, че в случай на ракетни удари по руски градове Москва може да отвърне с удари по „центрове за вземане на решения“, за „престъпни решения“, някои от които „изобщо не са в Киев“.

Медведев има почти 359 000 последователи. В рамките на половин час публикацията е прочетена от близо 400 000 души.

През януари 2020 г. Медведев пое поста на заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, като неочаквано отстъпи премиерското кресло на Михаил Мишустин. Длъжността е създадена специално за него - дотогава не е имало заместник. Председател е Владимир Путин.

Оставен е в шутовска позиция, без никакви правомощия, и му е позволено да пише в Telegram канала“, коментира журналистът Дмитрий Колезев публикацията на Медведев. Теорията, че каналът на Медведев може да е бил хакнат, все още не се е наложила.

Истината е, че никой не е питал Медведев за нищо от много време насам“, написа политикът Иля Яшин в своя канал в Telegram. Изказването на зам.-председателя предизвика силна реакция и от други потребители на социалните мрежи - най-вече от журналисти.

Медведев открива канал в Telegram едва през март тази година, след като започва руската инвазия в Украйна. Преди това той се отказва от използването на социалните медии, забранени в Русия от началото на войната, в които преди това е бил активен.

Може би това е хитър план на ЦРУ: да убеди Путин, че Медведев е истински патриот и трябва да стане негов наследник. Казват, че той няма да се предаде и ще отстоява позициите си докрай“, пошегува се политическият анализатор Абас Галямов в своя телеграм канал.

Политическият анализатор Михаил Виноградов публикува данни, според които зам.-председателят на Съвета за сигурност рязко е увеличил интензивността на присъствието си в социалните мрежи от април насам, пише offnews.bg.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама