Маратонци се объркаха и бягаха км повече

20:25, 07 юни 22 / Спорт 25 1313 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Лидерите на маратон в Стокхолм бяха объркани, след като бяха изпратени по грешен път на трасето и се наложи да бягат допълнителен километър.

Феликс Кирва, Тесфайе Ленчо Анбеса и Мерхауи Кесте бяха насочени в грешната посока от официалните лица на състезанието около 30-километровата граница на маратона.

Те бягаха цяла минута, преди да осъзнаят грешката, която им коства преднината в надпреварата. 26-годишният Кирва успя да се върне и да спечели състезанието за време от 2:11:07, само на една минута от рекорда на трасето от 2:10:10, въпреки че трябваше да пробяга допълнителен километър.

Кирва говори пред стокхолмската телевизия TV4 в интервю след състезанието: „Много съм щастлив, че спечелих маратона в Стокхолм, но се объркахме и пропуснах рекорда заради това“, сподели той, съобщи Нова телевизия. 

Организаторите на събитието обвиниха за грешката мотоциклетни полицаи, които са карали в грешната посока.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама