Петков: Вече сме направили достатъчно за Украйна

09:46, 07 юни 22 / Политика 25 1495 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

За военнотехническата помощ за Украйна има решение на Народното събрание, ще се придържаме към него. Това, което сме обещали, ще го направим. Първите техники за ремонт идват. Това обяви премиерът Кирил Петков, във връзка с информацията от вчера, че украинският посланик Виталий Москаленко е поискал с нота България да предостави оръжия на Украйна.

Украинският посланик поискал с нота до МВнР оръжие за Украйна

Не смятам, че тази тема трябва на всеки две седмици да я отваряме наново“, изтъкна той и подчерта, че това, което до момента сме направили за Украйна, с приемането на бежанци и ремонта на бойни машини от сериозен калибър, както и подкрепата за санкциите срещу Русия, е напълно достатъчно. Въпреки това, министър-председателят обеща, че страната ни ще продължи да подкрепя Украйна. 

Припомняме, че вчера украинският посланик Виталий Москаленко е поискал официално с нота оръжие за Украйна от външното ни министерство, но още няма отговор. По думите му Украйна има необходимост от въоръжение - гаубици и ракетни системи. Той се закани, че ще изпрати апели и към други институции, сред които е и Министерството на отбрана. 

От МВнР коментираха само, че искането на Киев за оръжие ще бъде препратено до компетентните институции. А министърът на икономиката и индустрията Нинова бе категорична, че България няма да изнася оръжия за Украйна и казусът е затворен. Очаква се все пак темата да бъде обсъдена и на днешния коалиционен съвет.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама