Не мразя циганите, но…

10:30, 06 юни 22 25 2300 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Този текст не е текст за омразата. Не е текст за срива на мултикултуризма. Не е текст за етносите. Не е расистки. Не е хомофобски. Не е антисоциален. Не е емоционален. Не цели да обиди никого.

Този текст е текст за правата на всеки български гражданин. Текст за защитата на всеки лекар. На всеки учител. На всеки полицай. На всеки. Текст за недопустимото. Текст за непримиримостта. Текст за недопустимостта. Текст за капката, която прелива чашата. Текст за братята с цвят на кафе. Текст за белите престилки.

Знаете ли, че само за първите пет месеца на тези година от насилие са пострадали толкова лекари, колкото за цялата минала? Едва ли има данни колко от нападенията са извършени от цигани, но мога да се хвана на бас, че числото е голямо. И то доста голямо. Сигурна съм, че ще спечеля баса.

Не мразя циганите, но докога ще бият лекарите ни? Докога ще заплашват учителите ни? Докога ще се гаврят с героите ни? Докога ще тормозят кварталите ни?

Не мразя циганите, но докога ще търпим цели махали, села и малки градчета да се изхранват само с престъпност? На гърба на родителите ни, на гърба на данъците ни, на гърба на децата ни, на гърба на социалната система, на гърба на болните, на гърба на здравите.

Не мразя циганите, но е време да им потърсим сметка за 14-годишните булки и 16-годишните майки. Казват, традиция било. Ами, не всички традиции трябва да се съхраняват. Пазете кукерите, пазете нестинарките, пазете лазарките, пазете хорото, пазете кючека. Но не всичко старо е хубаво.

Не мразя циганите, но защо за тях водата да е безплатна, токът да е безплатен, телевизията да е безплатна, здравеопазването да е безплатно, къщите им да са незаконни? Защо да живеят в алтернативна реалност само с права и без задължения?

Не мразя циганите, но мразя несправедливостта, непочтеността, беззаконието, агресията, неправдата. И престъпленията. Не мразя циганите, но мраза циганизацията. А България все повече заприличва на Циганиландия.

Не мразя циганите и не призовавам към омраза, а просто настоявам властите да си вършат работата. Онези власти, които са власти, благодарение и на моя глас. Защо милиони българи не търсим сметка на избраниците си за това, че правилата важат за едни, но не и за други? Защо незаконно разпънатият кабел не може да бъде срязан? Защо незаконната къща не може да бъде съборена? Защо на 15-годишните майки не им бъдат отказвани помощи?

Не мразя циганите, но решението на проблема е просто. Законите да се спазват с цялата им тежест. И да са за всички. Толкова е просто, господа министри.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 И.Ангелов 20:53, 06 юни 22

Цветилена. Много ясно изразено мнение, с което, уверен съм, 40% от Българите ще са съгласни. Не заради друго, а просто защото останалите 60% са с друг етнос. Така също, на всички тези 40% е ясно, отдавна, че това е целенасочено. И не защото планировчика иска да завладее несметните богатства на България. Тук най-ценните винаги са били и завинаги ще бъдат ХОРАТА. Онези, които "...останали са малко и копаят пак. Искат да прокарат мост над нищетата, но трудно ще прескочат този мръсен ад ..." Бъди от тях ! Успех !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама