Почина басист на „Bon Jovi“

08:38, 06 юни 22 / Свят 25 1526 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

На 70-годишна възраст почина американският музикант от унгарски произход Алек Джон Сач, басист и съосновател на рок групата „Bon Jovi“. Пресслужбата на групата съобщи новината в Twitter тази нощ.

„Съкрушени сме от новината, че скъпият ни приятел Алек Джон Сач почина. Алек е неразделна част от създаването на групата. Той ще ни липсва“, се казва в изявлението.

Сач е роден в щата Ню Йорк. Свири в „Bon Jovi“ в продължение на 11 години и напуска през 1994 г. През 2018 г. музикантът се събира отново с групата на събитието за въвеждане в Залата на славата на рокендрола в Кливланд, Охайо, САЩ.

Групата „Bon Jovi“, основана през 1983 г. в Ню Джърси, носи името на лидера и вокалист Джон Бон Джоуви. Дискографията на групата включва 15 студийни албума, последният от които е издаден през 2020 г., пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама