Надал спечели „Ролан Гарос” за 14-и път

18:50, 05 юни 22 / Спорт 25 1787 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Рафаел Надал спечели „Ролан Гарос” за 14-ти път, след като надви норвежеца Каспер Рууд. На грандиозния финал на тазгодишното Открито първенство на Франция по тенис, испанецът пречупи съпротивата му с 6:3, 6:3, 6:0.

Титлата е под №22 от Големия шлем за Краля на клея, който спечели и първия за годината Мейджър турнир – Аустрелиън Оупън. По този начин испанецът поведе с два трофея в надпреварата си със своите големи съперници Новак Джокович и Роджър Федерер, които са с по 20.

Надал за първи път от много време насам не бе сочен за фаворит за трофея преди началото на турнира, след като не спечели нито един от подгряващите турнири в Монте Карло, Барселона, Мадрид и Рим. Испанецът обаче отново доказа защо е Кралят на клея.

Той имаше много тежък път до финала, като след три рутинни победи в първите три кръга надви 9-ия поставен Феликс Оже-Алиасим в пет сета, преди да се изправи срещу големия си съперник Новак Дожкович. Рафа успя да си отмъсти за загубата в полуфиналите преди година и победи световния номер 1 в четири сета. Битката му срещу номер 3 в схемата Александър Зверев пък завърши по неприятен начин, след като германецът изкълчи глезен и трябваше да се откаже, пише gong.bg.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама