Пет евротитли за България на щанги шампионата

21:14, 04 юни 22 / Спорт 25 1534 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

България продължава победния си марш на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Албания. Христо Христов спечели втори златен медал за страната ни днес и общо пети от началото на шампионата, след като грабна безапелационно титлата в кат. 109 кг.

По-рано в кат. 102 кг пък Дейвид Фишеров прегази конкуренцията безапелационно с шест успешни опита и титли в двете движения и в двубоя с 392 кг.

Медал за България и в женските щанги

Така България спечели осем медала на европейското в Тирана. С титли са  Ангел Русев, Иван Димов, Валентин Генчев, Дейвид Фишеров и Христо Христов, вицешампион е Карлос Насар, а Габриел Маринов и Божидар Андреев грабнаха бронз.

Общо с 23 медала (13 от които златни) в отделните движения сме лидери в общото класирането по нации ден преди края на шампионата, а при мъжете спечелихме половината от 10-те категории, съобщиха от българския олимпийски комитет.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама