Големите кавички: „Как в Европа може, а при нас не може?“

15:40, 03 юни 22 / Големите кавички 25 1795 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Как в Европа може, а при нас не може? Това попита вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова във връзка с ефекта от 0% ДДС върху хляба.

„Ако се засили контролът, а той ще се засили поне през органите, които са в Министерството на икономиката и индустрията – да няма злоупотреби, сив сектор и спекула, 0% ДДС би трябвало да се отрази на крайната цена на хляба. Но ако много рязко скочат другите консумативи – ток, брашно и т.н., естествено това ще се отрази на цената. Ще продължим да следим пазара и да налагаме глоби, където има злоупотреби – целта ни е при хората хлябът  да е евтин и това да стане“, заяви тя.

„Винаги в такъв случай имам един въпрос - как в Европа може, а при нас не може? В редица европейски държави намалената ДДС ставка на хляб и на храни води до  намалени цени. Защо там може, а тук да не може? Ще може и тук“, обяви Нинова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 01:53, 08 юни 22

Защото гжо Нинова в европа нямат русофили бсп дпс възраждане и герб.Анадънму.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама