България започна с равенство срещу Северна Македония в Лигата на нациите

21:30, 02 юни 22 / Спорт 25 1647 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

България започна с реми третото издание на Лига на нациите. Момчетата на Ясен Петров завършиха 1:1 със Северна Македония в среща от група 4 от лига „Ц, играна на „Хювефарма Арена в Разград

Кирил Десподов откри резултата в 13-ата минута, завършвайки страхотна комбинация с Тодор Неделев. Милан Ристовски изравни в 50-ата минута. В последната минута на добавеното време главният съдия Жереми Пиняр отсъди дузпа в полза на „лъвовете, но след като гледа ситуацията на монитора отмени решението си. 

Селекционерът Ясен Петров заложи на система 4-4-2 срещу западните съседи, като на вратата застана капитанът на „Левски“ Николай Михайлов. Пред него в линия Джанини от Пловдив нареди Иван Турицов, Андреа Христов, Петко Христов и Антон Недялков. Георги Миланов и звездата на „Ботев“ (Пловдив) Тодор Неделев оперираха като външни халфове, а средата на терена беше отредена за новата звезда на „Левски“ Филип Кръстев и Ивайло Чочев от ЦСКА 1948. Футболист номер 1 на България за 2021 година Кирил Десподов и централният нападател на Асколи Атанас Илиев водеха атаката на „лъвовете“.

Северна Македония също започна в 4-4-2. Под рамката на гостите пази вратарят на Райо Валекано Столе Димитриевски. Десен бек на противника е Дарко Чурлинов от „Шалке“, който по принцип играе като външен полузащитник. Дарко Велковски от „Риека“ и Висар Муслиу от „Инголщат са дует в средата на отбраната, а бившият ляв бек на „Лийдс“ Езджан Алиоски допълва карето. Елиф Елмас от „Наполи“ и бившето крило на Славия Стефан Ашковски са по фланговете за северномакедонците, а Енис Барди от „Леванте“ и Стефан Спировски от МТК са вътрешните халфове. Напред Милевски залага на Милан Ристовски от „Спартак“ (Търнава) и на играещия в Саудитска Арабия Александър Трайковски.

Първата опасност в мача се откри пред гостите в петата минута. Дарко Чурлинов пробва мерника си отдясно, търсейки далечния ъгъл на българската врата, но фланговият футболист на сполучи. Три минути след това се заформи разбъркване в наказателното поле, но Ристовски извърши нарушение в атака и съдията отсъди свободен удар в полза на нашите.

В 13-ата минута България поведе в резултата. Кирил Десподов направи отлична комбинация с Тодор Неделев и завърши при брилянтен начин атака с гол. Звездата на „Лудогорец“ пусна пас към любимеца на феновете на „канарчетата“, след което влезе в наказателното поле на съперника. Последва страхотно подаване на Неделев към Кирил, който успя да прехвърли технично вратаря Столе Димитриевски - 1:0.

В 20-ата минута капитанът на Северна Македония Енис Барди нахлу в пеналтерията на „лъвовете и шутира силно към вратата. Топката се спя в лицето на Николай Михайлов, на когото трябваше да се окаже медицинска помощ и срещата беше прекъсната за няколко минути. В крайна сметка стражът се изправи на крака и продължи да играе. Последваха скучни минути, в които не се случи нищо кой знае какво. В 41-ата минута Елиф Елмас се оказа свободен в наказателното поле на България, но халфът на „Наполи“ имаше малък ъгъл пред себе си и стреля крайно неточно. Така дойде и краят на първата част - при 1:0 за футболистите на Ясен Петров.

В началото на второто полувреме Северна Македония изравни. В 50-ата минута лек карамбол пред вратата на Михайлов прати топката в краката на Милан Ристовски, който без проблеми простреля българския страж и изравни - 1:1. Останаха съмнения за засада на нападателя на гостите, но проверката с VAR показа, че такава няма - Иван Турицов се оказа с малко зад Ристовски.

В 60-ата минута Езджан Алиоски потърси с красив удар далечния ъгъл на българската рамка, но Михайлов изби ефектно с една ръка. В 71-ата минута офанзивният халф на „Левски“ Илиян Стефанов дебютира за националния отбор. Героят на „сините“ от финала с ЦСКА - София замени Тодор Неделев.

Така се стигне до добавеното време, когато резервата Мартин Минчев шутира към мрежата на гостите, а топката се отби в лакътя на Висар Муслиу. Френският рефер Жереми Пиняр посочи бялата точка, което оживи трибуните. След като прегледа ситуацията на монитора обаче арбитърът отмени първоначалнто си решение, като прецени, че Муслиу е прибрал ръката до тялото си и е действал неволно. Така сблъсъкът в Разград не излъчи победител и съперниците излязоха от него с по една точка, пише sportal.bg.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама