Коалицията реши да се проверят всички служби за лоялност

21:10, 02 юни 22 / Политика 25 1549 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Всички служители на българските специални служби ще бъдат проверени за лоялност. Това обяви в ефира на bTV съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

„Искам да кажа една новина, защото това беше обсъждано на коалиционен съвет и господин премиерът се съгласи. Едно от нашите действия на „Демократична България“ по декларацията, която ние прочетохме в Народното събрание за депутинизация е да се взаимстват от нашите съюзници, от службите на партньори, има цели програми за това да бъдат проверени за лоялност всички служители на специалните служби и това нещо ще бъде направено, без да вдигаме шум. Наложително е да се случи това, защото виждаме, аз, разбира се, с професионално око го виждам и го усещам как в определени моменти просто или изтича информация или се действа дезинформационно или даже има хора от службите, които извършват действия, с които дестабилизират властта“, обяви Атанасов, който беше преди години и шеф на българското контраразузнаване.

По думите му не е възможно „в условия на демокрация да се национализира „Лукойл“. „Отново ние от „Демократична България“ години наред настояваме за това да има прозрачност по отношение на приходите на рафинерията и да се установи защо не плащат данъци. Аз съм изумен от тая работа, а измерителни уреди са необходими и проблемът с данъчните складове, защото данъчните складове са собственост през различни фирми“, каза Атанасов.

Парламентът буксува

Казвам го с тъга - парламентът буксува. И то буксува, ще ви прозвучи тежко, защото ще кажете, че на опозицията това ѝ е работата, но абсолютно саботажна дейност се развива за губене на време. Ето ние например от ДБ рядко взимаме думата, защото искаме да пестим време. Да, но то изтича. Днес 4-5 часа се занимаваме с нещо, от което абсолютно нямаше нужда“, отбеляза още съпредседателят на „Демократична България“. 

Това, че след слизането на ГЕРБ от власт парламентът влезе във фокуса на българското общество бе една от целите на цялостната промяна, за да се види, че това е висшият орган на държавна власт, където се взимат всички важни решения за държавата и това трябва да става прозрачно. Това, че в определени ситуации някой от коалиционните партньори има различни виждания не е никакъв проблем“, заяви още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама