Ицо Хазарта показа среден пръст на ГЕРБ в парламента

14:07, 02 юни 22 / Политика 25 2037 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, показа среден пръст в пленарната зала.

Той бе насочен към ГЕРБ, чиито депутати по същото време вдигнаха листове с надпис „Оставка“. Листовете бяха обърнати към вицепремиера Калина Константинова, която по същото време бе изслушвана от парламента по повод ситуацията с бежанците.

Снимката на Петров бе разпространена светкавичо във Facbook, a oт ГЕРБ настояха председателстващият заседанието Мирослав Иванов (ПП) да наложи наказание на Хазарта.

Самият Петров напусна залата, малко след като си направи селфи с въпросния неприличен жест. В крайна сметка той бе наказан със забележка. След като председателят на Народното събрание Никола Минчев е изгледал кадрите и е свел до заместника си, че нарушение има, предаде „Клуб Z“.

„Моля да бъда извинен от хората, които са се почувствали оскърбени. Аз сравnително рядко взимам думата тук, времето на българския парламент е ценно. Що се отнася към хората, на които съм показал този жeст - мисля, че това е най-малкото, което трябва да ви бъде показано“, каза самият Петров.

С което пак си спечели гнева на ГЕРБ. Тома Биков направо обяви, че Хазарта може и да е полезен като музикант, но е безполезен като депутат.

Моля да уведомите г-н Петров, че не сме в кръчма, в която той обичайно се намира, за да пее, призова Десислава Атанасова. Тя добави, че това е срам за българския парламентаризъм. Ако г-н Петров не осъзнава, че този жест не е насочен просто към група народни представители, а е насочен към над 600 000 български граждани от човек, който е зам.-председател на комисията по образование и член на комисията по култура, е изключително жалко“, каза тя, цитирана от БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама