Петков: От 1 юли трябва да имаме нов бюджет

11:12, 01 юни 22 / Политика 25 1673 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Фокусът ни е актуализацията на бюджета да се случи до края на този месец, така че от 1 юли да имаме нов бюджет. Това е задачата, която всички ще гоним, заяви министър-председателят Кирил Петков в началото на днешното заседание на кабинета.

Петков уточни, че за актуализацията на бюджета коалиционните партньори са постигнали съгласие по време на проведения във вторник вечер съвет.

„Днес ще обсъдим следващите стъпки по Плана за възстановяване и устойчивост, които изискват 22 мерки до края на годината. Всяко едно от министерствата трябва да бъде запознато и да имаме стройна програма, така че средствата, които очакваме от Европейския съюз да дойдат навреме с правилните реформи“, коментира още той.

За България ще има изключение от ембаргото за руски петрол

Петков припомни за дерогацията за руския петрол до края на 2024 г. днес трябва да се финализира в Брюксел. „Ние сме единствената държава, която има тази дерогация, въпреки че има пристанище. Това дава възможност на нашата рафинерия да смени част от инсталациите си, а през това време да не ни се покачва цената на горивото“, подчерта Петков.

Той съобщи още, че днес, в оперативно заседание, кабинетът ще има доклад от вицепремиера Калина Константинова, която ще даде точна информация как се движи преместването на украинските граждани. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама