Големите кавички: „Луксозното пребиваване на бежанците не може да продължи до безкрай“

14:20, 31 май 22 / Големите кавички 25 1939 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Не може българската държава да продължи да подкрепя такова луксозно пребиваване на украинските бежанци в България. Това коментира премиерът Кирил Петков във връзка със спирането на преместването на украинските бежанци от хотелите по морето в държавни бази.

„Ние за три месеца дадохме безпрецедентна подкрепа в едни от най-хубавите хотели на България. Сега влизаме в малко по-нормални рамки, все пак те са бежанци. Българската държава не може да продължи до безкрай да подкрепя такова луксозно пребиваване в България. Така че влизаме в една реалност, която е по-близка до тази, която се очаква за бежанците“, каза още Петков.

Той добави, че е получил информация от вицепремиерката Константинова, е, че новите условията са добри, без да уточнява дали има предвид условията в буферните центрове в Елхово и Сарафово.  В понеделник Константинова съобщи, че именно там ще бъдат настанени украинските бежанци, които са в истинска нужда, които нямат къде да отидат след 31 май.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 18:08, 31 май 22

.

2 А защо го допуснахте?! 09:42, 04 юни 22

Оказва се, че на част от тия хора осигуряване безплатен курорт, това нормално ли е?! И как може да им се дава базата на Мин. съвет в Слънчев бряг, Минерални бани и пр., пак сме се изхвърли ли, а сметката е на гърба на обикновения българин

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама