Магдалена Малеева отново ще играе на „Ролан Гарос“

20:15, 30 май 22 / Спорт 25 1514 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Достигалата до №4 в световната ранглиста на тенисистките Магдалена Малеева ще вземе участие в Турнира на легендите на Ролан Гарос. Това съобщи самата тя за БНР. Малеева ще играе в дует с австралийката Рене Стъбс. Двете спечелиха титлата при легендите на Уимбълдън през 2015 година.

В предишните две години нямаше турнири за ветерани в Париж. Този сезон са поканени по осем двойки при мъжете и жените. Освен Маги и Стъбс, останалите двойки, сред които има много бивши водачки в ранглистата и шампионки от Големия шлем, са Хисела Дулко/Габриела Сабатини (Аржентина), Ива Майоли (Хърватия)/Мери Пиърс (Франция), Флавия Пенета/Франческа Скиавоне (Италия), Татяна Головин (Италия)/Натали Тозиа (Франция), Даниела Хантухова (Словакия)/Мартина Навратилова (САЩ), Чанда Рубин (САЩ)/Сандрин Тестю (Франция) и Линдзи Дейвънпорт/Мери Джо Фернандес (САЩ).

Турнирът започва на 31 май, а финалът е на 4 юни.

47-годишната Малеева е достигала до четвъртото място в света на сингъл, като има общо 10 титли поединично в 21 финала в кариерата си. При женските двойките тя е спечелила 5 трофея от 10 финала, а най-предното й класиране в ранглистата на УТА при дуетите е 13-ото място .

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама