Преди обяд слънце, после - дъжд

07:00, 30 май 22 25 1216 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд, главно над планинските и източните райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София около 25°.  

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°. Температурата на морската вода е 15°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 12°.                          

През следващите два дни ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста облачност. Във вторник все още вероятността да превали и прегърми на повече места из страната е голяма, в сряда явления ще има на по-малко места, главно в Източна България и в планините, ще бъдат и по-слаби. В западната половина от страната ще е почти тихо, в източната ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури във вторник ще са между 26° и 31°, в сряда слабо ще се повишат, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама