Дъжд и гръмотевици ще има и днес

07:00, 29 май 22 25 2253 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Дъжд и гръмотевици ще има и днес. Главно над Западна и Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи, локално интензивни и значителни по количество и с гръмотевични бури и градушки. Вятърът от югоизток ще се усили, но  през нощта срещу понеделник ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 22° в крайните северозападни райони до 32° на места в Южна България.

Жълт код за опасно силни дъждове, придружени с гръмотевици, е обявен в 14 области в страната. Това са Видин, Монтана, София област, София град, Перник, Кюстендил, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра. 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Главно в следобедните часове ще има купеста облачност и на отделни места по северното крайбрежие ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 19°-22°. Температурата на морската вода е 16°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но до вечерна на места ще се усили до 3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в масивите от Западна България и Стара планина ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра около 11°.                       

В началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. В понеделник вятърът ще е слаб от запад-северозапад, във вторник в много райони ще стихне. Максималните температури ще са между 26° и 31°, сочи прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни! 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама