Хакери сринаха сайта на КЕВР

12:23, 27 май 22 25 1236 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В деня, в който се очаква да стане ясно какви са предварителните разчети на енергийния регулатор за поскъпването на тока и парното от юли, интернет страницата на комисията беше поразена от хакери.

От Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) коментираха за bTV, че причината за срива на сайта им е хакерска атака. Страницата беше достъпна за кратко между 11.00 и 12.00 ч.

Припомняме, че вчера тъкмо на този сайта бяха публикувани заявленията на топлофикациите за нови цени, като поскъпването искано от различните дружества е от 30% до над 330%. Най-голямата топлофикация – софийската, е с искане за 29%, а рекордьорът в заявено поскъпване е Велико Търново – 332%.

Нов скок: Топлофикациите искат поскъпване на парното и топлата вода с до 330%

Исканите цени в заявленията на електроразпределителните дружества за скока в цената на тока се оказаха скрити и вместо числа в документите са изписани хиксове. Неофициално обаче информацията е за поскъпване средно за страната от около 3-4 процента.

Всички тези сметки на дружествата обаче са правени през март и там не са заложени средствата които държавата им отпусна.

Не е заложено обаче и последното поскъпване на природния газ заради войната в Украйна. Днес трябва да видим предварителните разчети с новите сметки на КЕВР, а окончателното решение колко ще поскъпнат тока и парното ще се вземе на 1 юли.

Шоково поскъпване на цената на парното и топлата вода няма да има, но ще е по-голямо от обичайното. Това обяви председателят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев. По думите му скокът в сметките със сигурност ще бъде двуцифрен.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама