Почина актьорът Рей Лиота

19:35, 26 май 22 / Свят 25 3368 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
 

На 67-годишна възраст почина актьорът Рей Лиота, съобщава вестник „Дейли мейл“.

Звездата е издъхнала в съня си в Доминиканската република, където беше за снимките на филма „Опасни води“. На Карибите актьорът беше придружен от годеницата си Джейси Нитоло, предаде БГНЕС. 

Името на Лиота нашумя с филма „Добри момчета“ на режисьора Мартин Скорсезе от 1990 година, в който той изигра блестящо ролята на мафиота Хенри Хил.

Актьорът е носител на награда ЕМИ за участие в известния сериал „Спешно отделение“. Рей Лиота е участвал в 126 кино и телевизионни продукции, номиниран е за някои от най-престижните награди в гилдията и е носител на многобройни отличия, припомня bTV.

Реймънд Лиота е роден на 18 декември 1954 г. Биологичният му баща е италианец, а майка му е с шотландски и ирландски корени. Родителите му го дават за осиновяване, когато е на 6 месеца. Приемни родители му са Мери и Алфред Лиота, като майката е чиновничка, а бащата има магазин за автомобилни части.

В гимназията Рей се интересува най-вече от спорт и става много добър във футбола и баскетбола. Интересът му към киното се появява, докато учи в университета в Маями, където се записва на курс по актьорско майсторство. 

През 1983 г. Рей Лиота прави филмовия си дебют с малка роля на изнасилвач в „Самотната дама". В актьорската гилдия се утвърждава с филмите „Нещо диво“ и „Поле на мечтите".

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама