Мария Каварджикова и Малин Кръстев грабнаха „Аскеер“ за една и съща пиеса

09:59, 25 май 22 / Култура 25 1457 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Наградите за постижения в театралното изкуство „Аскеер“ бяха раздадени за 31-ви път.  Церемонията, която се проведе в театър „Българска армия“, беше посветена на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и мина под мотото „Урок по български“.

Номинациите в 11-те категории бяха селектирани от 90 представления, реализирани от 1 май миналата година до 30 април тази. 

За водеща женска роля „Аскеер“ грабна Мария Каварджикова за ролята ѝ на Пилар в „Една испанска пиеса“ в Малък градски театър „Зад канала“.

За същата постановка отиде и отличието в категорията „водеща мъжка роля“. Грабна го Малин Кръстев за ролята на Мариано.

Статуетката за режисура отиде при Диана Добрева за постановката „Коприна“ в пловдивския театър. 

За най-добро представление беше отличена „Опашката“ от Захари Карабашлиев в плевенския театър с режисьор Явор Гърдев. 

Голямата награда за цялостен принос получи актрисата Цветана Манева, а на Меглена Караламбова беше дадена почетна статуетка.

„Това, с което ме възнаграждавате, осмисли съществуванието ми в театъра, засили убеждението, че не съм направила нищо напразно, че съм правила всичко това, което съм мислила и в което съм вярвала, но нищо нямаше да се получи, ако около мен не бяха моите колеги“, каза Манева, цитирана от БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама