Слънчево и по-топло време

07:00, 24 май 22 25 1247 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ще преобладава слънчево време. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от източната четвърт.

Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София - около 27°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-21°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа силен вятър от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра - около 9°, според прогнозата на НИМХ.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, изолирани краткотрайни валежи ще има в сряда само в планинските райони в западната част от страната, а в четвъртък и в Североизточна България. Вятърът ще е слаб, през първия ден от югоизток, през втория ще се обърне от запад-северозапад. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 28° и 33°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-ниско от средното за май.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама