„Няма проблем Македония да започне преговори с ЕС утре, ако тази вечер промени конституцията си“

19:00, 22 май 22 / Политика 25 1623 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Няма проблем Македония да започне преговори с ЕС утре, ако тази вечер промени конституцията си. Това коментира съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Спират говора на омразата, показват ни поправените учебници. Те не са направили нищо нарочно, а искат западняци да натиснат България. Ние бяхме тези, които спряха това“, уточни той в ефира на БНТ.

Според него министър-председателят ще продължи да търси начини да заобиколи българската позиция и по този начин да позволи на РСМ да започне преговори с ЕС. „Всички индикации говорят за това. В последните седмици натискът стана осезаем, видяхте, че дойде комисар Вархеи, който каза, че са се разбрали буквално до няколко дни България да си промени позицията. Щеше да е добре да посети Скопие и да се увери как се спазват човешките права на македонските граждани с българско национално самосъзнание там“, коментира Джамбазки.

„Свикване на КСНС какво ви говори - тези хора си мислят да направят предложение в Народното събрание, с което да отместят нашето несъгласие - нека Македония да започне преговори, пък някога в бъдеще, ако те не вършат работа, ние ще ги спрем. След това се надяват на падащ кворум и ситуационно мнозинство“, каза той.

Според него позицията на президента е правилната, тази, която защитава и всеки един български родолюбец.

По думите му твърдението, че Северна Македония трябва да започне преговори с ЕС заради войната в Украйна, е абсурдно. „Македония е част от НАТО и тя е защитена. Ако някой тръгне да я напада, всички трябва да я защитят. Македонизмът по същество е изграден да бъде антибългарски. Българският интерес изисква да бъдат защитени българските история, произход, памет и култура, македонските граждани с българско самосъзнание и достойнството ни като нация. Не ме интересуват нито американското, нито руското посолство“, подчерта съпредседателят на ВМРО.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама