Температурите падат, вятърът се засилва

07:00, 22 май 22 25 1629 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността временно ще се увеличи и на отделни места ще превали и ще има и гръмотевици. Вятърът от запад-северозапад ще се усили до умерен, в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и по долината на Струма временно силен.

Жълт код за силен вятър е обявен в 12 области в страната. Предупреждението е в сила за Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Сливен, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Очаква се средна скорост на вятъра да е 14-16 м/с, с пориви до 20-22 м/с.

Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в крайните югозападни райони малко по-високи, в София около 24°.

Над Черноморието също ще има временни увеличения на облачността и след обяд на отделни места ще превали. Ще духа до умерен северозападен вятър, след обяд от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са в широки граници, между 21° и 27°. Температурата на морската вода е от 13° на Шабла до 18° около Бургас. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, според прогнозата на НИМХ.

Над планините ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали, главно в Родопите с гръмотевици. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама