Дъжд, гръмотевици и градушки в сряда

07:00, 18 май 22 25 1126 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Предупреждение от НИМХ в жълто и оранжево в цялата страна. 

Оранжев код за обилни дъждове и гръмотевици е обявен за областите Пловдив и Смолян, в Кърджали с дъжда ще има и силен вятър. В останалата част на България е в сила жълт код за гръмотевични бури, вятър и интензивни валежи. Очакват се пориви на вятъра до 20 м/сек. На места не са изключени и градушки.

След обяд от север явленията ще затихват и облачността ще се разкъсва и намалява. До полунощ валежите почти навсякъде ще спрат, а вятърът ще отслабне, най-късно в крайните южни райони.

Дневните температури значително ще се понижат и максималните ще са от 15-16° на места в Североизточна България, до 24-25° в Горнотракийската низина, но и там в следобедните часове рязко ще застудее. В София максималната ще е около 19°.
 
Над Черноморието ще е предимно облачно, ветровито с валежи от дъжд. След обяд валежите от север ще спират. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток и с него ще застудява. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са между 13° и 16°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, според прогнозата на НИМХ.
  
Над планините времето ще е предимно облачно и дъждовно, на много места с гръмотевични бури. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър и с него температурите чувствително ще се понижат. Към 15 часа на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра около 6°, а до края на денонощието ще се понижат с още 6-7°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама