Превозвачите дават транспортния министър на прокуратурата

09:15, 17 май 22 25 1528 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ще подам сигнал срещу транспортния министър Николай Събев в прокуратурата за набеждаване, обяви Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи в ефира на bTV.

В предаването „120 минути“ транспортният министър обвини превозвачите, че са използвани. Той ги нарече „хора, които нямат интерес България да бъде независима от руските енергоносители“. „Драги колеги, вие сте използвани да вдигнете температурата на напрежението, така че правителството да падне“, обърна се министърът към превозвачите.

По думите му те са използвани от „петата колона“ - хората, които нямат интерес България да бъде независима от руските енергоносители и да има своя собствена политика.

Събев: Има мерки, с които ще отговорим на исканията на превозвачите

Искам оставката на Магдалена Милтенова и Йордан Арабаджиев, защото те са политически емисари на хората, които не искат България да бъде независима държава от Русия, които използват като „пушещо месо“ шофьорите“, заяви транспортният министър.

Първо на ГЕРБ, сега на Путин 

„Протестите ни са с изцяло икономически характер. Единственото, което мога да коментирам е, че в началото на протестите ни казаха, че сме приближени на ГЕРБ, а сега сме на Путин. Исканията ни са същите както в началото“, заяви от своя страна Милтенова. Тя призова разговорите между превозвачите и властта да се върне към професионалния диалог.

„В момента подготвяме законови промени за Народното събрание, които да осигурят възможност да бъде регулирана цената на електроенергията“, каза Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ. Той допълни, че преговорите между правителството и бизнеса трябва да бъдат между легитимните представители.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама