Георги Йомов е освободен, но баща му и брат му остават в ареста

17:06, 17 май 22 / София 25 2679 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Футболистът на ЦСКА Георги Йомов е задържан от полицията за разпит във връзка със снощния инцидент, при който двама мъже бяха простреляни на бензиностанция на Околовръстното шосе в София. 

При престрелката пострадаха двама души - единият е ранен в двата крака и вследствие на тежка кръвозагуба е с опасност за живота. Другият е ранен в бедрото.

Пред разследващите футболистът е разказъл, че на бензиностацията е станал конфликт между брат му и група непознати. Впоследствие брат му се обадил на баща им, а след пристигането му той е произвел изстрели по двама души. 

На местропроизшествието са намерени 3 гилзи и 1 патрон от 9 мм пистолет. Прегледани са камерите на бензиностанцията.

Бащата и братът на Георги Йомов се предадоха на полицията

По-късно Цветан Йомов, баща на футболиста Георги Йомов, както и братът на спортиста, се явиха в полицията, след като органите на реда ги издирваха във връзка с инцидента. Двамата са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа, съобщиха от МВР. От съобщението става ясно, че футболистът на ЦСКА не е арестуван, а само разпитван.

По информация на БНТ Цветан Йомов и по-малкия му син са предали законно притежаваното оръжие, с което е стреляно по време на инцидента. Според медията изстрелите са произведени със стоп патрони, но са причинили наранявания, защото са произведени от близко разстояние. По случая е образувано досъдебно производство. 

Засега от футболния клуб ЦСКА отказват коментар.

Снощи, пред сайта на спортния клуб Йомов обяви, ще няма нищо общо със случая, както и че е дал на брат си своята кола, която е била в района на бензиностанцията.

 

От ЦСКА споделиха във Facebook публикация на Йомов в Instagram, където футболистът пише: „Всичко, което излезе тази вечер по сайтове и медии няма нищо общо с истината. И нямам нищо общо“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама