Радев заговори за лицемерието на Европа

17:07, 16 май 22 / Политика 25 1269 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Държавният глава Румен Радев призова Европа да не легитимира македонизма.
 
Не трябва да допускаме легитимацията на македонизма, на иделогеми от бивша Югославия и Коминтерна да намират място в ЕС. Защото те ще имат дългосрочни, неблагоприятни последици за Съюза. Затова България като отговорен член на ЕС трябва да работи така, че да интегрира партньори, а не проблеми“, заяви президентът по време на посещението си в Германия. 
 
Удивително е как Европа, която се изгради като пример за останалия свят по отношение на демокрация, човешки права, толерантност и резистентност към езика на омразата, е готова да загърби тези свои принципи и ценности“, обяви президентът, цитиран от Нова телевизия.

Според него не трябва да допускаме тенденцията националната ни позиция за Северна Македония да става заложник на конфликта в Украйна и тази тенденция да набира сила.

България трябва да интегрира партньори, а не проблеми в ЕС, смята той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама