Новият шеф на БАБХ получил предложение за подкуп

22:22, 14 май 22 25 1579 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Подкуп е бил предложен на новия шеф на Българската Агенция по безопасност на храните (БАБХ) Христо Даскалов, съобщи bTV. Подаден е сигнал към разследващите органи.

Случаят е от 19 януари, а сигналът е подаден в Държавната агенция за национална сигурност, казва заместник-министърът на земеделието Иван Христанов. Тогава, малко след като на „Капитан Андреево“ започва проверка на контрола над вноса на храни от Турция, мъж е направил предложение към наскоро назначения шеф на БАБХ – проф. Христо Даскалов.

Проф. Даскалов беше поканен на разговор. По време на разговора му беше предложен подкуп, за да може да си замълчи, да не прави проверки, да остави нещата както са си. Г-н Даскалов учтиво казва, че ние трябва да си свършим задълженията, а конкретното лице му вади една папка със сума. Проф. Даскалов, разбира се вежливо я отклонява, след което веднага отидохме в конкретната служба за подобен род намеса“, разказва Иван Христанов.

От януари проф. Даскалов е под наблюдение от ДАНС, в случай че получи нова оферта.

Шефът на БАБХ не споменава името на предложилия подпук, но от обяснението се разбира, че се познават от 25 г. с директора на агенцията и е с дълъг административен стаж в държавата. „Нормален човек, човек, който мен ме познава от 25 години бих казал. Това беше посредник, който един път ми звъня, втори път ми звъня да си поговорим, защото той е персона с много дълъг административен стаж в тази държава“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама