Автобус с украински граждани се запали на АМ „Черно море“

12:18, 14 май 22 25 2819 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Автобус, превозващ украински граждани, се запали на автомагистрала „Черно море“ край Варна. Няма пострадали при инцидента. Той е станал около 10 часа тази сутрин. Автобусът е превозвал 44 украински граждани към Камчия.

По първоначална информация пожарът е тръгнал от турбината на двигателя на превозното средство. При възникването на пожара, шофьорът веднага е отбил превозното средство и пътниците са успели да слязат от автобуса. Водачът е опитал сам да потуши огъня, но неуспешно. На място са изпратени 3 пожарни автомобила за справяне с огнената стихия, пише БНТ.

Шофьорът на автобуса твърди, че превозното средство е преминало успешно през редовен технически преглед.

Заради инцидента движението по АМ „Черно море“ беше временно спряно като трафикът се отбиваше още от Аспаруховия мост във Варна и се образуваха задръствания. Движението на автомобили вече е възстановено като трафикът се осъществява двупосочно в платното на АМ „Черно море“ в посока Бургас.

Украинските граждани бяха прекачени на друг автобус към Камчия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама