Прибраха скулптурата „Викът на украинската майка“

17:56, 13 май 22 25 2122 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Скулптурата „Викът на украинската майка“ вече не е в Княжеската градина срещу Паметника на съветската армия. Организаторите на акцията са я прибрали, за да не бъде повредена, предаде bTV.

Монументът беше поставен снощи и осъжда действията на Русия срещу Украйна. А автор на творбата е скулпторът Неделчо Костадинов.

Издигнаха „Викът на украинската майка“ срещу Паметника на Съветската армия

Целта на двамата приятели - режисьора Джеки Стоев и сценариста Христо Илиев-Чарли е да покажат, че възпитаните и културните хора могат да изразят мнението си, без да се стига до крайности и физически сблъсъци.

„Ако се прави нещо трябва да го продължат по-младите, ние естествено ще помагаме, но сами няма да отидем за бутаме паметника“, казва режисьорът Джеки Стоев.

Ако ще продължава да стои тоя войник с шмайзера, трябва да има някакво символично противодействие на него“, смята сценаристът Христо Илиев-Чарли.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама