Политиката, която води „Булгаргаз“ е извън икономическата и управленската логика

13:25, 14 май 22 25 1478 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Многократно заявих, че са важни устойчивите решения. Важно е да има предвидимост в тази политика. За мен политиката, която води Булгаргаз е извън икономическата и управленската логика. Това каза президентът Румен Радев след състезанието по лека атлетика за деца и младежи в рамките на инициативата „Спортувай с президента“. 

„Кризите, в които се намираме са тежки. Но най-важното е да не се допуска криза на доверие. Никое правителство не може да води страната в тежки кризи при дефицит на доверие“, заяви още държавния глава и посочи решение - „открит и конструктивен диалог, в който да се уважават всички страни“, цитиран от Нова телевизия. 

Попитан дали премиерът Кирил Петков го е уведомил за договорната доставка на втечнен газ от Америка, след визитата си в САЩ, Румен Радев коментира така: „Най-важно е правителството да уведомява българските граждани“.

Президентът не даде конкретен отговор дали според него предстоят предсрочни избори. Той каза, че „единствено от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социални кризи да не ескалират в политическа криза“.

По подобен начин по-рано се изказа и лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи, посочи той.

Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на парламентарната група на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва, добави Борисов.

Борисов: Когато фактите говорят, промяната мълчи

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама