Срещу „Оплаквачки ГЕРБ“: Асен Василев се похвали с 20% ръст на производството

14:09, 13 май 22 / Политика 25 1992 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ръст в производството за страната с 20% и рекорден износ за цялата история на страната през март - с това се похвали вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по време на днешния парламентарен контрол.

„В българската икономика наблюдаваме увеличение на производството и износа с над 20 процента. Това се дължи на българските фирми и работниците“, коментира Василев.

Вицепремиерът посочи, че през последните пет месеца страната ни е станала свидетел на няколко кризи - войната в Украйна и увеличаването на сумите за газоподаване, като според него правителството, заедно с парламента, е успяло да осигури добри цени за енергоизточниците.

Според него компенсаторните механизми са успели да задържат цената на газа, който е основен енергоизточник, а в замяна на усилията на правителството, бизнесът си е „свършил добре работата“ и е осигурил този икономически растеж.

„Цената на електроенергията за бита е на нивата от юли месец миналата година. Това е безпрецедентно в Европа“, подчерта Василев, цитиран от dariknews.bg. Той добави, че въпреки прекъсването на доставките на газ, ценовите нива, които в момента „Булгаргаз” заявява в КЕВР, са подобни или малко по-ниски от тези, които бяха април месец.

Срещу „Оплаквачки ГЕРБ“

Вицепремиерът обяви тези данни в отговор на неистините на „Оплаквачки ГЕРБ“ – малко преди началото на парламентарния контрол от ГЕРБ обвиниха правителството в „унищожаване на държавата“.

„Ако преди една година вие – партиите на промяната, сеехте вашите ветрове, то днес всички български граждани жънат вашите бури“, заяви председателят на групата на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от парламентарната трибуна.

„Оказа, че сме предали управлението на страната в ръцете на абсолютно несъстоятелни хора”, заяви тя и обяви, че от една година обществото живее в кошмар.

„Наистина никой не знае - гражданин или представител на бизнеса утре какво ще му се случи. Не знае дали ще бъде излъган, измамен и ограбен (…) Слава Богу, че и ГЕРБ е тук, защото ние с всички сили ще пречим на това да продължавате да унищожавате Родината ни. За нас тя е само една, ние друго гражданство нямаме”, заяви тя, цитирана от БГНЕС.

Веднага след това вицепремиерът Асен Василев взе думата и каза, че толкова много неистини, изречени по толкова систематичен начин, „от оплаквачки ГРЕБ не съм чувал от доста време насам”. И започна „директно по ред на неистините”, а в края заяви специално на Атанасова: Проверявайте си числата, преди да говорите.

На свой ред Атанасова пък заяви, че явно Асен Василев е истинският премиер, защото не Кирил Петков, а той опровергава опозицията. Докато Атанасова говореше председателстващият парламента ѝ изключи микрофона и отне думата. Депутатите от ГЕРБ станаха и се стигна до напрежение, заради което бе дадена почивка.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама