Пулев убеден, че ще се бие трети път за световна титла

11:37, 13 май 22 / Спорт 25 1634 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ще се бия трети път за световната титла, уверен е Кубрат Пулев.

Българинът даде пресконференция преди предстоящата среща в тежка категория срещу Джери Форест на 15 май в Лос Анджелис. Същата вечер ще се боксира и брат му Тервел, който още се изправи срещу именития руснак Сергей Ковальов.

Братя Пулеви излизат на ринга в Калифорния

Готов съм за този двубой, надявам се и съперникът ми да е. Уважавам го, гледах му около 100 пъти последната битка с Майкъл Хънтър, но аз съм на различно ниво, имам всичко и ще му е невероятно трудно. На ринга ще се срещне с едно диво животно, което е много интелигентно“, каза Кубрат преди боксовата гала, цитиран от БГНЕС.

„Това е спорт, това не е война, може би след битката с Джери ще сме приятели“, допълни българинът по време на традиционното заставане лице в лице. Съперникът на Кубрат е на 35 години. На професионалния ринг има 26 успеха, 4 поражения и 2 равенства.

За последно Кобрата се качи на ринга по изцяло нови боксови правила на 12 декември 2020 г. Тогава той претърпя поражение от Антъни Джошуа в мач за световните титли в тежка категория. Това беше и втората загуба в кариерата му. В своя професионален актив българинът има 28 победи (14 с нокаут).

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама