ВМРО на протест в защита на българския национален интерес в Северна Македония

20:37, 11 май 22 25 1405 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Протест, организиран от ВМРО в защита на българския национален интерес в Северна Македония, пред Министерски съвет. Цялото пространство около сградата бе напълно блокирано за движение.

„Това е митинг предупреждение. Имаме информация, че на 24 този месец правителството на Кирил Петков се готви да вдигне ветото за започване на преговори за членство на РС Македония в ЕС. Ако това стане, ние ще блокираме цялата държава“, закани се Александър Сиди от ВМРО. Той категорично осъди езика на омразата срещу България в западната ни съседка.

Според почетния председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов Кирил Петков се надява с гласовете на ПП, ДБ и ДПС ветото над Скопие да падне.

„Петков може би е най-неуспешния и най-смешния премиер на България, но пък най-добре възползващия се от конюнктурата. Той се държи като обслужващ персонал, не като премиер на суверенна държава“, смята още Каракачанов, цитиран от bTV. 

Шествието преминава спокойно. Полицейското присъствие е засилено.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 08:26, 12 май 22

Националният интерес на България е незабавно започване на преговори на Албания и Македония с ЕС, за да се спре руската пета колона. Всички тия са ДС кадри и техни потомци, които раздухват омраза, както в България, така и в Македония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама