Радев призова КЕВР и „Булгаргаз“ най-сетне да обявят цената на газа

14:58, 11 май 22 / Политика 25 1572 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът Румен Радев призовава КЕВР и „Булгаргаз“ да обявят цената на природния газ за текущия месец. 

Призивът идва след като вчера енергийният регулатор отложи заседанието за утвърждаване на цената на природния газ за май, тъй като все още не е готово финалното заявление на държавния газов доставчик „Булгаргаз“. Така бизнесът близо половин месец ще трябва да работи, без да знае каква ще му е накрая сметката за газ и без да може да си направи собствените разчети за работа.

Държавният глава изтъкна, че за българския бизнес е важно да може да прогнозира своите разходи, а битовите потребители - своите сметки, а в момента са в неизвестност.

За доставките от САЩ - въпросът не е само в цената

Много е важно правителството да търси най-изгодните условия за България и тук става дума не само за цена, но и за устойчивост на доставките. Така Радев коментира новината за договорени доставки на втечнен газ от САЩ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. 

Петков договори със САЩ втечнен газ, по-евтин от руския

Радев обяви, че не знае точните параметри на сделката и затова не може да я коментира и все пак отбеляза, че устойчивостта на доставките също е от значение.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама