Бил Гейтс е болен от COVID-19

09:10, 11 май 22 25 1971 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Съоснователят на „Майкрософт“ Бил Гейтс заяви, че е дал положителен резултат при тест за COVID-19 и има леки симптоми, предаде АП, цитирана от БТА.

В Twitter милиардерът заяви, че ще се изолира, докато не се почувства отново здрав. „Щастлив съм, че съм ваксиниран и подсилен и имам достъп до тестове и отлични медицински грижи“, написа Гейтс.

През последните две години на пандемията Гейтс стана основен герой на всевъзможни фалшиви новини и конспиративни теории. Причината за това бе, че той предрече пандемията близо пет години преди да се случи и направи инвестиции в разработка на ваксини, главно за бедните държави в Африка и Азия.

Бил Гейтс прогнозира пандемия, по-страшна от COVID-19

През октомври фондация „Гейтс“ съобщи, че ще похарчи 120 млн. долара за увеличаване на достъпа до генерични версии на антивирусното хапче на производителя на лекарства „Мерк“ за страните с по-ниски доходи.

Базираната в Сиатъл фондация „Бил и Мелинда Гейтс“ е най-влиятелната частна фондация в света, с дарения от около 65 млрд. долара, припомня АП. Бил Гейтс е активен поддръжник на мерките за смекчаване на последиците от пандемията, по-специално на достъпа до ваксини и лекарства за по-бедните страни.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама