Пореден руски милиардер е намерен мъртъв, този път след вуду сеанс

17:37, 10 май 22 / Свят 25 2769 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пореден руски магнат е намерен мъртъв при мистериозни обстоятелства, съобщава „Дейли Мейл“.

43-годишният милиардер Александър Суботин, бивш високопоставен служител на енергийния гигант „Лукойл“, е последният от редицата подозрителни смъртни случаи на високопоставени лица, откакто Владимир Путин нареди на силите си да нахлуят в Украйна, пише БГНЕС.

По първоначална информация Суботин е починал в резултат на сърдечна атака по време на сеанс на руски вуду шаман за отказване от алкохола, съобщи Телеграм каналът MSK1.RU. Смъртта му обаче настъпва в момент, когато под светлината на прожекторите попадат смъртните случаи на други известни магнати, за които критиците на режима на Путин твърдят, че може да са убийства.

Смъртта на Суботин е настъпила на 8 май в мазе на къща в градчето Митищи, намиращо се в близост до Москва. Криминалисти са установили, че в тялото му е имало следи от наркотици.

Според източниците собственик на къщата, в която е намерено тялото на милиардера, е Алексей Пиндюрин, известен още като шаман Магуа - известен руски вуду шаман, при когото много от руския бизнес елит търсят съвети.

Пред полицията той е съобщил, че Суботин е дошъл в къщата му под въздействието на алкохол и наркотици, търсейки ритуал. По думите му бизнесменът често го е търсил с молба за ритуали, които да облекчат симптомите му на махмурлук. Суботин е припаднал в мазето на къщата по време на сеанса, а шаманът е повикал Спешна помощ. Пристигналите лекари само са констатирали смъртта на Суботин. Криминалистите са потвърдили, че причината за смъртта е сърдечен арест, като тепърва експертиза трябва да установи дали това е в резултат на действието на наркотици.

Александър Суботин е бивш член на борда на Търговска къща „Лукойл“ и собственик на Нова транспортна компания. Той е и брат на Валери Суботин, бивш вицепрезидент по петролни доставки и продажби на „Лукойл“.

Това е осмата поредната новина за смъртта на руски бизнесмен. От началото на 2022 г. различни служители на газовите компании „Новатек“ и „Газпром“ бяха открити мъртви. Във всеки от случаите основната версия на разследващите е самоубийство, припомня „Дойче веле“.

През април стана ясно за смъртта на бившия мениджър на „Новатек“ Сергей Протосеня, както и на бившия вицепрезидент на „Газпромбанк“ Владислав Аваев. По-рано и други мениджъри бяха открити мъртви в Русия, сред тях бяха ръководителят на транспортната служба на „Газпром Инвест“ Леонид Шулман, както и Александър Тюляков, заместник-генералният директор на центъра на „Газпром“ за корпоративната сигурност. 

Малко по-късно обесен в гаража си в Съри, Великобритания бе открит нефтеният и газов магнат Михаил Ватфорд.

На 24 март в резиденцията си в Нижни Новгород е намерен мъртъв милиардерът Василий Мелников, ръководител на медицинската компания „Медстом“. Открити са телата на съпругата му и двамата им малки сина.

Последният известен случай е на 37-годишния Андрей Круковски, директор на ски курорта „Красная поляна“ край Сочи. Руският вестник „Комерсан“ съобщи, че Круковски е загинал на втори май по време на излет, като е паднал от една скала. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама