Везенков определен за играча с най-голям прогрес в Евролигата

14:53, 10 май 22 / Спорт 25 1410 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Българският национал Александър Везенков спечели анкетата за най-прогресиращ баскетболист в редовния сезон на Евролигата в класацията на авторитетната специализирана медия за баскетбол Eurohoops.net. 

Везенков получи 52.4 процента от вота и изпревари играчи като Крис Джоунс (АСВЕЛ Вильорбан), Тайлър Дорси (Олимпиакос) и Анте Жижич (Макаби Тел Авив). В гласуването участваха 21 спортни журналисти от изданията на испански, гръцки, турски, руски и английски език на уебсайта, а общо 8 състезатели получиха поне по един глас.

Българинът изигра много силен редовен сезон за своя Олимпиакос, а гръцкият тим се класира за Финалната четворка на Евролигата. Александър Везенков записа средно 13.8 точки, 5.6 борби и 1.5 асситенции за 29:35 минути на терена в двубоите от редовния сезон. В плейофите показателите на национала бяха: 13.4 точки, 6.6 борби и 1.8 асистенции за 32:49 минути средно на мач, съобщи БНР.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама