„Не се притесняваме от вот на недоверие“

14:26, 10 май 22 / Политика 25 1229 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Не се притесняваме от вот на недоверие. Това заяви председателят на парламента Никола Минчев след участието си в деветия редовен конгрес на КНСБ.

„В крайна сметка това е една нормална практика от парламентарния живот”, отбеляза той, цитиран от БТА.

Минчев заяви, че няма притеснение и относно това дали някоя от формациите може да напусне коалицията. Председателят на парламента коментира, че от „Има такъв народ“ са поставили въпроса за това, че темата за приемането еврото не е била обсъдена на експертно ниво. Според него на този етап не е необходимо това да бъде дискутирано в парламента.

1 януари 2024 г. остава датата за приемане на еврото

В понеделник при вицепремиера и финансов министър Асен Василев коалиционните партньори се събраха, за да обсъдят Националния план за приемане на еврото и антикризисните мерки. В тази връзка Минчев определи като адекватни мерките на коалицията и посочи, че, ако се налагат и законодателни промени, ще се действа в тази посока. Той посочи, че приетият за 2022 г. бюджет е бил „изключително социален“.

„За съжаление, така се получи, че в момента, в който го приехме, избухна и война на територията на континента, което със сигурност се отрази негативно на всички”, каза Минчев.

Според председателя на парламента войната и последвалата от нея нарастваща инфлация са „смекчили“ ефекта от бюджета за хората. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама