Гешев иска имунитета на депутатка от ПП, блъснала жена на „зебра“

13:20, 10 май 22 25 1623 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Главният прокурор Иван Гешев е поискал имунитета на народния представител Р. С., съобщиха от прокуратурата. В съобщението са посочени само инициалите на народния избраник, но става ясно и че се касае за жена. Единствената, която отговаря на инициалите в това Народно събрание, е Рена Стефанова от парламентарната група на „Продължаваме промяната“. 

Причината е катастрофа, завършила със средна телесна повреда, предизвикана от народната представителка на 13 декември. Тя е блъснала пресичаща на пешеходна пътека жена, а средната телесна повреда обичайно се изразява във фрактура. Тогава Стефанова е била избрана в парламента, което налага задействане на процедурата по снемане на имунитета ѝ от главния прокурор.

От члена на квалификацията според НК се разбира, че депутатката е направила е „всичко, зависещо от нея за оказване помощ на пострадалия“.

От прокуратурата напомнят, че образуваното досъдебно производство е възможно да продължи само с разрешение на Народното събрание или при писменото съгласие на Стефанова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама