Специална награда „Пулицър“ за смелостта на украински журналисти

09:37, 10 май 22 25 1353 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Украински журналисти получават специална награда „Пулицър“ за „смелостта си при отразяването на войната в страната им“, съобщи Асоциацията на най-престижните американски награди.

Носителката на наградата „Пулицър“ Марджъри Милър приветства „смелостта, издръжливостта и ангажираността на журналистите в Украйна да съобщават истината по време на безмилостното нахлуване на войските на Владимир Путин в тяхната страна и неговата пропагандна война в Русия“.

Украинска журналистка е загинала при вчерашната атака в Киев

„Въпреки бомбардировките, отвличанията, окупацията и дори убийствата в техните редици, украинските журналисти упорстваха да предоставят точна картина на една ужасна реалност, донасяйки чест на Украйна и на журналистите по целия свят“, допълни Милър, която откри церемонията по връчването на наградите в Ню Йорк.

Според Комитета за защита на журналистите, международна неправителствена организация, базирана в Ню Йорк, седем журналисти, включително трима украинци, са били убити в Украйна, докато отразяват войната.

Разследва се смъртта на други петима украински журналисти, пише БГНЕС.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама