Двама курсанти от МВР са задържани за въоръжен грабеж

14:05, 09 май 22 25 1388 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Двама курсанти от Академията на МВР са задържани и обвинени за въоръжен грабеж, съобщиха от прокуратурата и МВР.

Грабежът е станал през октомври миналата година в столичния квартал „Кръстова вада“. Според първоначалната информация късно вечерта четирима непознати, единият от които въоръжен с пистолет, нахлуват в дома на жертвата, връзват младия мъж със „свински опашки“, отмъкват от апартамента му голяма сума пари, лаптоп и настолен компютър и 2 мобилни телефона

На 28 април столичните полицаи задържали четирима мъже като извършители - на 20, 25 и двама на по 22 години. От различни адреси в София, обитавани от заподозрените, са иззети множество вещи и предмети, свързани с престъпната им дейност и към конкретното престъпление. В процеса на разследването е установено, че фактически извършители на деянието са двамата 22-годишни, другите двама са разпитани като свидетели, съобщават от МВР. В крайна сметка двамата курсанти са привлечени като обвиняеми и са оставени в ареста до 72 часа. Наблюдаващ прокурор е поискал спрямо двамата да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Софийският районен съд се съгласил, че деянието е добре планирано и че има реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление, като двамата са задържани под стража.

За случая първо съобщиха от прокуратурата, без да уточняват къде учат извършителите на престъплението. Днес от пресцентъра на МВР обявиха, че те са курсанти от Академията на МВР, а ръководството на Академията оказва пълно съдействие на разследващите органи по случая. Оттам допълват, че двамата курсанти са отстранени от учебното заведение със заповед на ректора.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:40, 09 май 22

А още не са станали полицаи, смятайййй ако не ги бяха хванали

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама