Кратък дъжд с гръмотевици във вторник

07:00, 10 май 22 25 1194 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над страната ще преобладава слънчево време. Над Западна и Северна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места около и след обяд ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 21°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над северното крайбрежие, но без валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър.  Максимални температури на въздуха: 17°-19°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Западна България и над Централния Балкан ще се развива купеста и купесто дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми, над 2500 метра валежът ще е от сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 4°.

В сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът ще слаб, в Дунавската равнина за кратко от северозапад. Изолирани краткотрайни превалявания ще има след обяд само в планинските райони. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, покрай Дунав до 11°-12°, а максималните ще са между 20° и 25°. В четвъртък със слаб южен вятър температурите бързо ще се повишат и на места в низините ще достигат 29°-30°. Времето ще бъде слънчево с купеста облачност след обяд над планините, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама