Сербезова: В болници са раздавани десетки хиляди на конкретен човек

17:50, 08 май 22 / Политика 25 2388 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В лечебни заведения за определен период от време са раздадени няколко десетки хиляди на конкретен човек. Това обяви здравният министър проф. Асена Сербезова пред Нова телевизия.

„Някои са маркетинг мениджъри, други са конкретни изпълнители на медицинска помощ. В резултат на проверки и вътрешен одит ми беше докладвано, че медицинска сестра е получавала повече от 10 000 лв. в университетска болница”, добави тя.

Тя отново припомни, че пандемията от COVID-19 не е приключила и вирусът е все още сред нас. „Коронавирусът не си е отишъл, ние трябва да бъдем бдителни – особено на места, където се струпват много хора и в болнични заведения“, посочи проф. Сербезова. По думите ѝ как ще се развие COVID-19 зависи от поведението на всеки един от нас.

Министърът увери, че здравните власти са в готовност за вълната, за която се говори. „“Очакваме по-спокойно лято, но различни експерти предвиждат нова вълна през септември, посочи тя.

Сербезова съобщи още, че в България има регистриран един случай на атипичен хепатит при деца. Детето е оздравяло, добре се чувства.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама